Meillä tosiaan asustelee kaksi, metsästyskäytössä olevaa parsonrusselia. (urokset 12v ja 2v) 

"Sasu" 


"Häyhä". 

LTE +++173 Kovuus +3, kohtuullisen kova Toimintakyky +2, hyvä 

Nuoremmasta omistan puolet ja ilokseni Cosmon jäätyä eläkkeelle olen päässyt puuhastelemaan sen kanssa perus tottelevaisuutta. Isona tästä osa omistamastani pikkupiisamista on tarkoitus tulla isänsä jalanjälkien seuraaja eli pienpetojen kauhu. Toki plussaa on monipuolisuus jota sen isä metsällä ilmentää. Koe haaveita ei ole, koirat ovat käytännön metsästys käytössä ja vanhempi siinä jopa todella hyvä! Tosin vanhemmalla taitaa isommat jahdit olla jo takanapäin ja leppoisat eläkepäivät pian edessä. 

Häyhä on saanut vasta vähän kokemusia luolilta ja riistalta, minulle ohjaajana koko homma on täysin uusi tuttavuus. Aion rakentaa Häyhästä ohjattavan mutta minusta riippumattoman työskentelijän. Alku on todella lupaava ja innolla odotan, että pääsen näkemään näitä koiria työssä! 

Häyhä on luonteeltaan tasapainoinen, avoin, sosiaalinen ja erittäin vilkas. Se on terrieriksi yllättävän ahne, mutta leikistä ihmisen kanssa se ei niinkään palkkaudu. Tätä osa aluetta kuitenkin vahvistamme ja rakennamme kokoajan ja se näyttää kehittyvän erinomaisesti. Häyhä on helppo koira ja arjessa koiralaumassa mutkaton. Se ei hauku kotona turhia ja rauhoittuu kun ei ole mitään tekemistä. Häyhä on hitaasti kehittyvä ja vielä pieni koiranpoikanen, joka vasta alkaa nousemaan. 

Häyhä omaa vahvan saalisvietin ja erittäin vahvan pyrkimyksen riistalle. Häyhän kovuus näkyy arjessa siten, että se ei menneitä muistele ja kovuudestaan huolimatta se on hyvin ohjattavissa sekä konflikti vapaa koira. 

Vilkkaudestaan huolimatta työskennellessään Häyhä on tarkka ja päämäärätietoinen. Se on päässyt jäljittämään myös kaatoa työskennellen todella tarkasti. Arjen tottelevaisuudessa vahvistamme erottelua metsästykseen ja arkeen. Häyhä on omaksunut hienosti sen, että pyrkimällä hallintaan pääsee tekemään. Olen opettanut Häyhän pilliin.

 Häyhä sai ensimmäisen mäyrän hienon työskentelyn päätteeksi maaliskuussa 2022, se on ajanut peuraa, jäljestänyt pienpetoja ja se mielellään nostaa isompia lintuja ilmaan. 

Häyhä on luonnetestattu nuorena. Halusin tarkoituksella nähdä koiran ominaisuudet ns puhtaimmillaan ennenkuin elämän kokemus tai opitut mallit ovat siihen vahvasti vaikuttaneet. 

Olemme ottaneet nyt tähtäimeen vesiriistakokeet! 

 

© 2022 | Kaikki oikeudet pidätetään, kuvien kopiointi kielletty. kuvat joissa ei mainintaa, Alisa Hovi, O. Lamminen.  
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!